Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka z granolą

Pieczone jabłka z granolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10709

Dodano:

Odsłon: 5500

Pieczone jabłka z granolą

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 łyżki świątecznej granoli
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki rumu
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone jabłka z granolą

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka myjemy i ścinamy ich wierzch (tak w 3/4 jabłka). Wydrążamy ogryzek i faszerujemy granolą. Zamykamy górną częścią jabłka i wstawiamy do piekarnika na około 30 min. Wszystko zależy od wielkości jabłek, sprawdzajcie je już po 20 min pieczenia. Po upieczeniu, wykładamy jabłka na talerz i polewamy miodem wymieszanym z rumem.
    Jabłka oczywiście nie muszą być faszerowane granolą, możecie je wypełnić płatkami owsianymi, rodzynkami, orzechami, suszoną żurawiną, itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń