Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie jedna z wielu podobnych propozycji... a może ciut inna niż wasza?
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Filet z kurczaka umyć, obrać z błon, chrząstek, osuszyć, pokroić na drobne kawałki. Na oliwę (zimną) wrzucić ząbek czosnku, podsmażyć, dodać mięso, smażyć dalej, aż kurczak zrobi się biały i puści sok. Zasypać przyprawą gyros, wymieszać, chwilę podduszać pod przykryciem. Wystudzić. Kukurydzę osączyć, ogórka i papryki pokroić w drobniutką kostkę, majonez wymieszać z ketchupem. Na płaskim półmisku ułożyć usmażonego, wystudzonego kurczaka, posmarować delikatnie sosem majonezowym, wysypać kukurydzę, na to ogórek konserwowy, znowu posmarować sosem, na to kolorową paprykę, znowu sos,a na wierzchu posypać poszatkowaną sałatą lodową. Można również ozdobić czarnymi oliwkami lub/i piórkami czerwonej cebuli. UWAGA: mięso jest bardziej aromatyczne, jeśli usmaży się je poprzedniego dnia i pozostawi w chłodnym miejscu