Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5
Dodano: 18.09.2008
Odsłon: 3053
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zaczynamy od najważniejszej rzeczy jaką jest dokładne umycie owoców morza. Każdy owoc morza należy ugotować osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę posiekać 100 ml oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i podgrzewać do momentu gdy zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szklanki wody i gotować aż wchłonie wodę. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka. Życzę smacznego.....
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Ivona 29 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis,ale podpowiedz jak zrobić,by kalmary nie były gumowate...Znam jeden z nich od jednego z najbardziej znanych kucharzy-polskich rzecz jasna.Tuszkę trzeba pozbawić błony ,która ją otacza.To oczywiście dotyczy tak jak napisałam tuszki.Paski czy krążki podobno można smażyć bez obaw,ale szybko i w bardzo rozgrzanym tłuszczu....Osobiście kalmary jadam tylko we Włoszech więc nie wnikam w ich przygotowanie...:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

izunia52 26 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Dziekuje za przepis,sprobuje..:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

izunia52 26 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis..nie lubie owocow morza,ale po tym co tu przeczytalam postanowilam sprobowac..Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz