Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor głębokiej purpury buraczka oznacza, że zawiera on mnóstwo antocyjanów oraz betacyjanów. Dzięki tym związkom człowiek ma krzepę, ponadto chronią one przed rakiem i przedłużają młodość komórkom. Dziś proponuję sięgnąć po purpurowe warzywo pod postacią niezwykłej sałatki, bo sałatki z surowego buraka. Jest to sałatka wyjątkowa, bo za sprawą prażonych pestek słonecznika oraz dyni, miodu i soku z cytryny, nie chce się od niej oderwać widelca, partner będzie miał dowód, że kobieta ma wiele wspólnego z kozą lub z królikiem, bo zamiast rzucić się na kawałek mięsa, rozkoszuje się połączeniem surowych warzyw z owocami. Mężczyzna tego nigdy nie pojmie :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3626
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3626
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
1- Przygotuj warzywa, należy je zetrzeć na tarce o średnich oczkach, cebula może byc na oczkach małych starta: 2- Kroimy zioła 3 - Prażymy pestki na patelni 4- Z pozostałych podanych składników należy przygotować sos 5 - Starte warzywa mieszamy, dodajemy sos, posypujemy ziołami, a na końcu uprażonymi pestkami. Gotowe!