Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i szybka w przygotowaniu letnia sałatka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6414
Składniki
Lekko osoloną wodę ( 1 1/2 szklanki ) zagotuj, Dodaj 1 szklankę komosy ryżowej i gotuj 12-15 min., aż ziarenka będą miękkie.
Pomidorki cherr poprzekrajaj na połówki, Ogórka pokrój na ćwiartki i za pomocą łyżki wydłub środek . Uprażyć płatki migdałów.
Pokrój miętę i szczypiorek.
Gdy komosa ryżowa będzie gotowa wymieszać ją z pomidorkami cherry, ogórkiem, miętą i szczypiorkiem. Skropić limonką i odrobiną oliwy z oliwek. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną rodzynek.
Smacznego !