Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przyrządzenia, sycąca i wychodzi duża micha!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9545
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20804
Składniki
Makaron (może być jasny lub ciemny) gotujemy na twardo, brokuła również, dzielimy na różyczki. Fetę kroimy w kostkę. Drobniutko siekamy czosnek. Dynię lub słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu, ostrożnie bo lubi się przypalić.
Jak wszystko wystygnie, mieszamy, dolewamy oliwę (ok 3-4 łyżek) pieprzymy obficie. Jeśli ktoś nie lubi ziaren nie musi dodawać. Jeśli chcemy żeby sałatka była bardziej wypasiona możemy dodać pokrojone suszone pomidory ok 8-10 szt.