Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje super zarówno na zimno jak i na ciepło
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w półplasterki; boczek kroimy w cienkie paski i podsażamy na patelni na chrupiąco; pestki prażymy na suchej patelni; wszystko razem mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy z sosem przygotowanym z octu, oliwy i przypraw. Wstawiamy sałatke do lodówki żeby smaki się przegryzły i pałaszujemy.
Sałatkę można pałaszowac na zimno, świetnie nadaje się do potraw z grilla. Super smakuje równiez na ciepło, posypana żółtym serem i zapieczona w piekarniku (lub w mikrofali). Smacznego :)