Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje super zarówno na zimno jak i na ciepło
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w półplasterki; boczek kroimy w cienkie paski i podsażamy na patelni na chrupiąco; pestki prażymy na suchej patelni; wszystko razem mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy z sosem przygotowanym z octu, oliwy i przypraw. Wstawiamy sałatke do lodówki żeby smaki się przegryzły i pałaszujemy.
Sałatkę można pałaszowac na zimno, świetnie nadaje się do potraw z grilla. Super smakuje równiez na ciepło, posypana żółtym serem i zapieczona w piekarniku (lub w mikrofali). Smacznego :)