Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje super zarówno na zimno jak i na ciepło
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w półplasterki; boczek kroimy w cienkie paski i podsażamy na patelni na chrupiąco; pestki prażymy na suchej patelni; wszystko razem mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy z sosem przygotowanym z octu, oliwy i przypraw. Wstawiamy sałatke do lodówki żeby smaki się przegryzły i pałaszujemy.
Sałatkę można pałaszowac na zimno, świetnie nadaje się do potraw z grilla. Super smakuje równiez na ciepło, posypana żółtym serem i zapieczona w piekarniku (lub w mikrofali). Smacznego :)