Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 11
Dodano: 19.08.2009
Odsłon: 2287
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w półplasterki; boczek kroimy w cienkie paski i podsażamy na patelni na chrupiąco; pestki prażymy na suchej patelni; wszystko razem mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy z sosem przygotowanym z octu, oliwy i przypraw. Wstawiamy sałatke do lodówki żeby smaki się przegryzły i pałaszujemy.
Sałatkę można pałaszowac na zimno, świetnie nadaje się do potraw z grilla. Super smakuje równiez na ciepło, posypana żółtym serem i zapieczona w piekarniku (lub w mikrofali). Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)