Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaliczam się do grupy ludzi, którzy z reguły nie lubią tuńczyka. W Polsce nie jemy go często i szkoda, bo ryba ta ma mało tłuszczu, kalorii i dużo białka. Oto przepis, dzięki któremu nawet ludzie nastawieni do tuńczyka tak sceptycznie jak ja, polubią go i docenią (mam nadzieję). •Cała sałatka ma 1100 kcal •100 g sałatki ma 125 kcal
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 138
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1746
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 138
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1746
Składniki
Gotujemy ziemniaki w mundurkach i zostawiamy do wystudzenia.
Następnie robimy sos. Do miski dodajemy 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól oraz pieprz. Mieszamy.
Gdy ziemniaki są już przestudzone, obieramy je, kroimy w dużą kostkę, dodajemy kukurydzę konserwową i tuńczyka oraz sos. Mieszamy wszystko tylko do połączenia się składników. Zbyt długie mieszanie spowoduje, że tuńczyk się bardzo pokruszy. Wstawiamy do lodówki, by sałatka się schłodziła. SMACZNEGO!