Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
1. Umyć zebrane rośliny, odsączyć. Listki mniszka pociąć na 2-3 kawałki, dodać pokrojone łodygi mniszka oraz łodygi bluszczyka, posypać ziołami prowansalskimi. Wymieszać całość. 2. Wykonać sos: Wymieszać ocet, olej/oliwę, śmietanę oraz miód. (można dodać łyżkę wody przegotowanej lub mineralnej).
3. Dodać sos do surówki. Wymieszać, dodać sól i pieprz i odstawić do "przegryzienia" się składników. Posypać całość żółtymi płatkami mniszka. Schłodzić w lodówce. Smacznego!