Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 515
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 515
Składniki
1. Umyć zebrane rośliny, odsączyć. Listki mniszka pociąć na 2-3 kawałki, dodać pokrojone łodygi mniszka oraz łodygi bluszczyka, posypać ziołami prowansalskimi. Wymieszać całość. 2. Wykonać sos: Wymieszać ocet, olej/oliwę, śmietanę oraz miód. (można dodać łyżkę wody przegotowanej lub mineralnej).
3. Dodać sos do surówki. Wymieszać, dodać sól i pieprz i odstawić do "przegryzienia" się składników. Posypać całość żółtymi płatkami mniszka. Schłodzić w lodówce. Smacznego!