Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2387
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1363
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2387
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1363
Składniki
1. Umyć zebrane rośliny, odsączyć. Listki mniszka pociąć na 2-3 kawałki, dodać pokrojone łodygi mniszka oraz łodygi bluszczyka, posypać ziołami prowansalskimi. Wymieszać całość. 2. Wykonać sos: Wymieszać ocet, olej/oliwę, śmietanę oraz miód. (można dodać łyżkę wody przegotowanej lub mineralnej).
3. Dodać sos do surówki. Wymieszać, dodać sól i pieprz i odstawić do "przegryzienia" się składników. Posypać całość żółtymi płatkami mniszka. Schłodzić w lodówce. Smacznego!