Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na pierwsze lub drugie śniadanie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7907
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13679
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki bez dodatku tłuszczu. Truskawki (ja wybrałam mrożone) podgrzewamy w rondlu aż się rozpadną i sos zgęstnieje. Dodajemy cukier i cukier waniliowy według uznania. Placuszki polewamy sosem i dekorujemy całymi truskawkami