Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak razowego pieczywa udelikatniony słodyczą miodu. Przepis na idealną dla mnie bułeczkę stworzyłam sama metodą prób i błędów. :)
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1007
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 370
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1007
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia wsypuję do miski, dodaję do niej kawałki masła i rozcieram składniki w palcach.
Białko mieszam dokładnie z mlekiem i miodem i wlewam do miski. Mieszam wszystko, w razie potrzeby dolewam mleka.
Gotowa masa powinna być odrobinę klejąca, nie jest całkiem jednolita. Formuję z niej przy pomocy łyżki bułkę o wysokości ok. 2 cm i układam ją na papierze do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez ok. 15-20 minut. * przed pieczeniem bułeczkę można posypać ziarnami np. słonecznika; ja sygnuję moją również wycięciem na niej serduszka :)