Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak razowego pieczywa udelikatniony słodyczą miodu. Przepis na idealną dla mnie bułeczkę stworzyłam sama metodą prób i błędów. :)
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1085
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1367
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1085
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1367
Składniki
Mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia wsypuję do miski, dodaję do niej kawałki masła i rozcieram składniki w palcach.
Białko mieszam dokładnie z mlekiem i miodem i wlewam do miski. Mieszam wszystko, w razie potrzeby dolewam mleka.
Gotowa masa powinna być odrobinę klejąca, nie jest całkiem jednolita. Formuję z niej przy pomocy łyżki bułkę o wysokości ok. 2 cm i układam ją na papierze do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez ok. 15-20 minut. * przed pieczeniem bułeczkę można posypać ziarnami np. słonecznika; ja sygnuję moją również wycięciem na niej serduszka :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Śniadania
Ryż na mleku według babci
Śniadania
Jajka w cieście francuskim
Śniadania
Precle serowe
Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Bułki zapiekane z serem i szynką można podać na śniadanie lub kolację. Smaczn...
Odsłon: 154
Ryż na mleku według babci
Ekspresowe, smaczne i zdrowe śniadanie.
Odsłon: 175