Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak razowego pieczywa udelikatniony słodyczą miodu. Przepis na idealną dla mnie bułeczkę stworzyłam sama metodą prób i błędów. :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 320
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 66
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 65
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 44
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2318
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 320
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 66
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 65
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 44
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2318
Składniki
Mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia wsypuję do miski, dodaję do niej kawałki masła i rozcieram składniki w palcach.
Białko mieszam dokładnie z mlekiem i miodem i wlewam do miski. Mieszam wszystko, w razie potrzeby dolewam mleka.
Gotowa masa powinna być odrobinę klejąca, nie jest całkiem jednolita. Formuję z niej przy pomocy łyżki bułkę o wysokości ok. 2 cm i układam ją na papierze do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez ok. 15-20 minut. * przed pieczeniem bułeczkę można posypać ziarnami np. słonecznika; ja sygnuję moją również wycięciem na niej serduszka :)