Do góry

Śniadania Przepis na:

Awanturka

Awanturka

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 611

Dodano:

Odsłon: 1890

Smak mojego dzieciństwa, rybna pasta w sam raz na piątkowe śniadanie i nie tylko.

Składniki

  • puszka szprotek/sardynek/makreli* w oleju
  • 150 g sera białego
  • cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyjmij rybki z puszki z odrobiną oleju (ok. 1 łyżeczki) na miseczkę i rozdrobnij widelcem. Dodaj pół kostki sera, rozdrobnij i wymieszaj całość. Jeżeli nadal jest więcej ryby niż sera dodaj jeszcze trochę sera.Dodaj śmietanę. Cebulę pokrój w kostkę, dodaj do masy i wymieszaj posól i popieprz do smaku. Konsystencja powinna być zwarta ale nie za sucha. Smacznego.


    *Jeśli użyjesz sardynek lub szprotek ilość ich jest mniejsza niż makreli i wtedy należy dodać mniej sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

terwol 03 lipca 2014 awanturka moze byc tylko o nastepna porcje:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 03 lipca 2014 Oj tak - pyszne są kanapeczki z taką awanturką :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń