Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste - coś niecoś na letnie śniadanko
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3135
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 263
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 129
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3135
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 263
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 129
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Dodać mąkę i mleko. Wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i wymieszać ostrożnie.
Smażyć na suchej teflonowej patelni lub na maśle.
Jabłko pokroić na plasterki. Do garnuszka włożyć jabłko zalać je wodą i martini. Dosypać cynamon. Jeśli jabłko jest kwaskowe można dodać cukier do smaku. Dusić ok 20-30 min aż jabłko będzie miękkie.