Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste - coś niecoś na letnie śniadanko
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1381
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1381
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Dodać mąkę i mleko. Wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i wymieszać ostrożnie.
Smażyć na suchej teflonowej patelni lub na maśle.
Jabłko pokroić na plasterki. Do garnuszka włożyć jabłko zalać je wodą i martini. Dosypać cynamon. Jeśli jabłko jest kwaskowe można dodać cukier do smaku. Dusić ok 20-30 min aż jabłko będzie miękkie.