Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste - coś niecoś na letnie śniadanko
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Dodać mąkę i mleko. Wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i wymieszać ostrożnie.
Smażyć na suchej teflonowej patelni lub na maśle.
Jabłko pokroić na plasterki. Do garnuszka włożyć jabłko zalać je wodą i martini. Dosypać cynamon. Jeśli jabłko jest kwaskowe można dodać cukier do smaku. Dusić ok 20-30 min aż jabłko będzie miękkie.