Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla osób, które mają tendencję do przypalania naleśników lub problemy z przywieraniem ciasta. Tych budyniowych nie da się zepsuć :) Do naleśników ze zdjęcia użyłam budyniu karmelowego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8230
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 410
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8230
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13424
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Przed pierwszym naleśnikiem można delikatnie posmarować patelnię papierowym ręcznikiem nasączonym odrobiną oleju. Jeśli mamy dobrą nieprzywierającą patelnie, krok ten można pominąć.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozlewać na patelnię jak zwykłe naleśniki.
Aby otrzymać naleśniki w innym kolorze i o innym aromacie można wybrać inny smak budyniu - czekoladowy, malinowy, biszkoptowy.