Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb zapiekany z jajkiem i dodatkami + kiełbasa z serem i cebulką. Idealna potrawa na śniadanie, obiad lub kolację
Kiełbasę delikatnie rozkrawamy. W powstałe miejsce wkładamy odrobinę cebuli, kawałek sera. Posypujemy ziołami prowansalskimi i odrobiną chili.
Kromki chleba lekko przypiekamy na suchej patelni.
W jednej kromce robimy dziurę.
Jajko rozdzielamy. Białko przyprawiamy solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodajemy nieco pokrojonego w kostkę pomidora.
Bierzemy kromki chleba.
Na całej układamy plasterek sera. Na nią kładziemy kromkę z dziurą. Wlewamy w dziurę białko z przyprawami i następnie żółtko.
Całość zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
Kiełbasę 25 minut a chleb wkładamy po 10 minutach i zapiekamy na 15 minut do ścięcia się żółtka.
Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem i ewentualnie świeżym ogórkiem.
Smacznego :)
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42155
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2393
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 249
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 164
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42155
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2393
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 249
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 164
Składniki
Kiełbasę delikatnie rozkrawamy. W powstałe miejsce wkładamy odrobinę cebuli, kawałek sera. Posypujemy ziołami prowansalskimi i odrobiną chili. Kromki chleba lekko przypiekamy na suchej patelni. W jednej kromce robimy dziurę. Jajko rozdzielamy. Białko przyprawiamy solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodajemy nieco pokrojonego w kostkę pomidora.
Bierzemy kromki chleba. Na całej układamy plasterek sera. Na nią kładziemy kromkę z dziurą. Wlewamy w dziurę białko z przyprawami i następnie żółtko. Całość zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni. Kiełbasę 25 minut a chleb wkładamy po 10 minutach i zapiekamy na 15 minut do ścięcia się żółtka. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem i ewentualnie świeżym ogórkiem. Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 2386
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 10956