Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb zapiekany z jajkiem i dodatkami + kiełbasa z serem i cebulką. Idealna potrawa na śniadanie, obiad lub kolację
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 159
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 159
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Składniki
Kiełbasę delikatnie rozkrawamy. W powstałe miejsce wkładamy odrobinę cebuli, kawałek sera. Posypujemy ziołami prowansalskimi i odrobiną chili. Kromki chleba lekko przypiekamy na suchej patelni. W jednej kromce robimy dziurę. Jajko rozdzielamy. Białko przyprawiamy solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i dodajemy nieco pokrojonego w kostkę pomidora.
Bierzemy kromki chleba. Na całej układamy plasterek sera. Na nią kładziemy kromkę z dziurą. Wlewamy w dziurę białko z przyprawami i następnie żółtko. Całość zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni. Kiełbasę 25 minut a chleb wkładamy po 10 minutach i zapiekamy na 15 minut do ścięcia się żółtka. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem i ewentualnie świeżym ogórkiem. Smacznego :)