Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne ciasto, które nie może się nie udać. Dodatkowo możemy je zrobić jakim tylko chcemy owocami
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Składniki
Żótka ucieramy z cukrem. Dodając po trochu na zmianę wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewając olej
Białka ubijamy i delikatnie mieszając łączymy z masą: olejowo-cukrowo-mąkową.
Wlewamy na formę. Na górze ciasta układamy pokrojone w plasterki truskawki.
Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50min