Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem czekoladowo-jabłkowe placki to deser idealny na jesienne wieczory lub na weekend. Placki o takim połączeniu smakowym nadają się również jako przekąska podczas podróży. Ja jednak należ do osób, które zajadają się plackami na kolację oraz przy każdej możliwej okazji.
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 652
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 652
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
Składniki
Biała czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jabłka ścieramy na tarce. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kefir mieszamy. Dodajemy starte jabłka oraz roztopioną czekoladę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po dwie łyżki masy. Smażymy z obu stron po jednej minucie. Odsączamy z tłuszczu. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!