Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem czekoladowo-jabłkowe placki to deser idealny na jesienne wieczory lub na weekend. Placki o takim połączeniu smakowym nadają się również jako przekąska podczas podróży. Ja jednak należ do osób, które zajadają się plackami na kolację oraz przy każdej możliwej okazji.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Biała czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jabłka ścieramy na tarce. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kefir mieszamy. Dodajemy starte jabłka oraz roztopioną czekoladę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po dwie łyżki masy. Smażymy z obu stron po jednej minucie. Odsączamy z tłuszczu. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!