Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekolaodwo-jabłkowe placki

Czekolaodwo-jabłkowe placki

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 1204

Dodano:

Odsłon: 569

Moim zdaniem czekoladowo-jabłkowe placki to deser idealny na jesienne wieczory lub na weekend. Placki o takim połączeniu smakowym nadają się również jako przekąska podczas podróży. Ja jednak należ do osób, które zajadają się plackami na kolację oraz przy każdej możliwej okazji.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biała czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jabłka ścieramy na tarce. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kefir mieszamy. Dodajemy starte jabłka oraz roztopioną czekoladę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po dwie łyżki masy. Smażymy z obu stron po jednej minucie. Odsączamy z tłuszczu. Dekorujemy cukrem pudrem.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń