Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, lekkie, zdrowe, sycące; śniadanie dla osób, które dbają o zdrowy wygląd i samopoczucie ;)
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1267
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1084
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1267
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1084
Składniki
Zagotować wodę, dodać szczyptę soli i wymieszać.
Na gotującą wodę wsypać płatki. Przykryć i gotować na małym ogniu 2-3 minuty. Pilnować, żeby nie wykipiało :)
W małym kubeczku zmieszać przyprawy. Ja dodaję troszkę gorącej wody i rozrabiam to, żeby w trakcie gotowania nie porobiły się grudki.
Przyprawy dodać do płatków. Wymieszać i gotować jeszcze z 2-3 minuty.
Zdjąć z gazu. Jeśli płatki są za gęste można dodać przegotowaną wodę i rozrobić.
Dodać sok z cytryny do smaku. Na koniec dwie łyżki oliwy z oliwek (lub masło) i wymieszać.
Jeśli ktoś lubi można dodać miód, lub użyć miodu zamiast przypraw.
Smacznego :)