Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne i dietetyczne śniadanie: biszkopt bez mąki i cukru, a do tego kakaowy jogurt a'la panna cotta i mus z truskawek
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 10
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 251
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 165
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 10
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 251
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 165
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Do otrębów i zmielonych orzechów dodajemy proszek do pieczenia i ucieramy z żółtkiem. Białko ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy z masą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę biszkoptową wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 min.
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do jogurtu dodajemy kakao i miksujemy, aby go napowietrzyć. Wlewamy przestudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość wkładamy na godzinę do zamrażalnika, aby masa stężała.
Do miksera wrzucamy truskawki, miód, mięte i cynamon. Blendujemy do uzyskania konsystencji musu.