Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne i dietetyczne śniadanie: biszkopt bez mąki i cukru, a do tego kakaowy jogurt a'la panna cotta i mus z truskawek
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3807
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3807
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Do otrębów i zmielonych orzechów dodajemy proszek do pieczenia i ucieramy z żółtkiem. Białko ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy z masą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę biszkoptową wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 min.
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do jogurtu dodajemy kakao i miksujemy, aby go napowietrzyć. Wlewamy przestudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość wkładamy na godzinę do zamrażalnika, aby masa stężała.
Do miksera wrzucamy truskawki, miód, mięte i cynamon. Blendujemy do uzyskania konsystencji musu.