Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszne i dietetyczne śniadanie: biszkopt bez mąki i cukru, a do tego kakaowy jogurt a'la panna cotta i mus z truskawek
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 220
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 943
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4038
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 220
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 943
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4038
Składniki
Oddzielamy żółtko od białka. Do otrębów i zmielonych orzechów dodajemy proszek do pieczenia i ucieramy z żółtkiem. Białko ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy z masą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę biszkoptową wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 min.
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do jogurtu dodajemy kakao i miksujemy, aby go napowietrzyć. Wlewamy przestudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość wkładamy na godzinę do zamrażalnika, aby masa stężała.
Do miksera wrzucamy truskawki, miód, mięte i cynamon. Blendujemy do uzyskania konsystencji musu.