Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki czekoladowe, które idealnie smakują zarówno z mlekiem, jak i w roli samodzielnej przekąski. Bez zbędnego cukru i dodatków.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Zalać daktyle wrzątkiem i odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie odlać wodę i zmiksować je na gładką masę.
Jeśli używamy orzechów, zmielić je na mąkę. Wymieszać suche składniki (orzechy, mąka, proszek do pieczenia, kakao), następnie dodać do nich masło i masę daktylową i zagnieść całość na jednolite ciasto.
Z ciasta formować kuleczki (nie za duże, bo urosną) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 9-12 min.