Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śliwkami najlepszy, no i z kruszonką oczywiście...
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35882
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 142
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35882
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 142
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Składniki
ZACZYN: do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru-odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. CIASTO: wyrośnięty zaczyn połączyć z mąką (1 kg) resztą cukru z(1/2 szkl) i dobrze wyrobić, jeśli za gęste ratować się mlekiem, dodać jajka i jeszcze raz wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Na wierzch poukładać owoce, posypać kruszonką. Piec ok 40 min. w 180-200 C. Przepis na dużą blachę. KRUSZONKA: zagnieść 1/2 marg, cukier (1 szkl) i mąkę (1 szkl)- pokruszyć na cieście. BUDYŃ: ugotować w dwóch szkl mleka, przełożyć nim przestygnięte i przekrojone na pół ciasto. Do budyniu można dodać wiórki kokosowe jak ktoś lubi. SMACZNEGO