Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 06.09.2014
Odsłon: 1071
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.
Jajka bełtamy z puree i jogurtem
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ewus71 06 września 2014Zgłoś do usunięcia
Wyglądają apetycznie .Pychotka0 Kto głosował? | Odpowiedz