Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowe pancakes

Dyniowe pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1071

Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami
Reklama
Reklama
Dyniowe pancakes

Przygotowanie

  1. Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.

  2. Jajka bełtamy z puree i jogurtem

  3. Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)

  4. Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń