Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.
Jajka bełtamy z puree i jogurtem
Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)
Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.