Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, łatwe i pożywne
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 99
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2607
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 99
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2607
Składniki
Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.
Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.
Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.
Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.
Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.
Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.
Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!
Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!