Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe, wegańskie pankejki z mąki gryczanej i konopnej. Idealne na śniadanie lub deser, puszyste i miękkie.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72661
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72661
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Składniki
15g. mąki konopnej i 20g. mąki gryczanej wymieszać w misce z rozgniecioną połową banana, 80ml. wody oraz łyżeczką proszku do pieczenia. Mieszać do uzyskania gładkiej masy
wylać na rozgrzaną patelnię posmarowaną delikatnie musem kokosowym (zamiennie olejem) i smażyć z dwóch stron
gotowe naleśniki/placuszki udekorować ulubionymi dodatkami: u mnie drugie pół banana, masło orzechowe oraz pokruszone brownie z fasoli (z innego mojego przepisu) :)