Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki towarzystwie gruszki, na chrupiących grzankach, skropionych octem balsamicznym, doprawionych solą gruboziarnistą i rozmarynem. Poezja smaku!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8451
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8451
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 531
Składniki
Piekarnik nastawić na 200 stopni (opcja: góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Buraka oraz gruszkę umyć, obrać, pokroić w grubsze plastry, skropić octem balsamicznym, posypać rozmarynem i solą gruboziarnistą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. W tym czasie należy opiec kromki chleba w tosterze. Gdy gruszka i burak będą gotowe wyjąć z piekarnika, ułożyć na grzankach. Podawać.