Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie i pyszne - uwielbia je moja półtoraroczna córeczka
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać do niej wszystkie składniki. Lekko wymieszać. Na gorący tłuszcz wlać mniej więcej 1/4 masy i lekko rozprowadzić na całej powierzchni. Smażyć na niezbyt silnym ogniu. Gdy omlet lekko się zrumieni od spodu - odwrócić i dosmażyć Po zdjęciu podawać z sokiem, konfiturami lub śmietaną i świeżymi owocami. Moja córeczka zjada jeden omlecik na śniadanie (omlet robię z 1 jajka). Najbardziej jej smakuje "grzybek" posypany tylko cukrem pudrem. Smacznego!