Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie i pyszne - uwielbia je moja półtoraroczna córeczka
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5245
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2338
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5245
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2338
Składniki
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać do niej wszystkie składniki. Lekko wymieszać. Na gorący tłuszcz wlać mniej więcej 1/4 masy i lekko rozprowadzić na całej powierzchni. Smażyć na niezbyt silnym ogniu. Gdy omlet lekko się zrumieni od spodu - odwrócić i dosmażyć Po zdjęciu podawać z sokiem, konfiturami lub śmietaną i świeżymi owocami. Moja córeczka zjada jeden omlecik na śniadanie (omlet robię z 1 jajka). Najbardziej jej smakuje "grzybek" posypany tylko cukrem pudrem. Smacznego!