Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaja faszerowane Isi

Jaja faszerowane Isi

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 6980

Bardzo smaczna i efektownie wyglądająca przystawka świąteczna

Składniki

  • 7 jajek
  • 4 średnie ogórki konserwowe
  • mały słoiczek pieczarek marynowanych
  • 6 - 8 plastrów polędwicy sopockiej
  • 3 rzodkiewki
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • szczypiorek
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jaja faszerowane Isi

Przygotowanie

  1. Ogórki, pieczarki, polędwicę kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy
    z jedną łyżką majonezu - odstawiamy. Następnie ugotowane i obrane
    jajka kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka do osobnej miski. Połówki jajek układamy na talerzu. Widelcem rozgniatamy żółtka dodajemy jedną łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Kroimy drobno szczypiorek oraz rzodkiewkę na cieniutkie plasterki. Do ogórków, pieczarek, polędwicy dodajemy przygotowane żółtka i szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Farsz powinien być gęsty.

  2. Farszem napełniamy jajka. Zatykamy otwór po żółtku i nakładamy tyle farszu aby nadbudować drugą połowę jajka. Na górę kładziemy plasterek rzodkiewki przeciętej wzdłuż na około 3/4 długości plasterka, skręcamy go i dekorujemy jajko.

    Życzę smacznego, naprawdę pychota.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń