Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i efektownie wyglądająca przystawka świąteczna
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 883
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 184
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 883
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 184
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Ogórki, pieczarki, polędwicę kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z jedną łyżką majonezu - odstawiamy. Następnie ugotowane i obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka do osobnej miski. Połówki jajek układamy na talerzu. Widelcem rozgniatamy żółtka dodajemy jedną łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Kroimy drobno szczypiorek oraz rzodkiewkę na cieniutkie plasterki. Do ogórków, pieczarek, polędwicy dodajemy przygotowane żółtka i szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Farsz powinien być gęsty.
Farszem napełniamy jajka. Zatykamy otwór po żółtku i nakładamy tyle farszu aby nadbudować drugą połowę jajka. Na górę kładziemy plasterek rzodkiewki przeciętej wzdłuż na około 3/4 długości plasterka, skręcamy go i dekorujemy jajko. Życzę smacznego, naprawdę pychota.