Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne śniadanie. Dla ciekawych pieczarki są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. Przepis zaczerpnięty od Ellie Krieger
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 336
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 767
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 85
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 268
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 336
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 767
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 85
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 268
Składniki
pieczarkę obrać ze skórki, wyciąć nóżkę i wydrążyć blaszkę. Posmarować z obu stron niewielka ilością oliwy. Smażyć 2-3 min z obu stron (najlepiej na patelni grilowej)
Plaster bekonu przesmażyć na suchej patelni
Z jajek zrobić jajecznicę według uznania
Układać warstwami: pieczarka+bekon+jajecznica.
Na koniec posypać odrobina startego parmezanu i udekorować listkami bazylii