Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne śniadanie. Dla ciekawych pieczarki są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. Przepis zaczerpnięty od Ellie Krieger
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Składniki
pieczarkę obrać ze skórki, wyciąć nóżkę i wydrążyć blaszkę. Posmarować z obu stron niewielka ilością oliwy. Smażyć 2-3 min z obu stron (najlepiej na patelni grilowej)
Plaster bekonu przesmażyć na suchej patelni
Z jajek zrobić jajecznicę według uznania
Układać warstwami: pieczarka+bekon+jajecznica.
Na koniec posypać odrobina startego parmezanu i udekorować listkami bazylii