Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego jeszcze nie jedliście, polecam!!!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17396
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 535
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17396
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 535
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Składniki
Na początku kroję wędlinę na cienkie wstążki lub na kosteczkę. Pomidory i cebulę kroję w drobną kosteczkę. W tym samym czasie gotuję makaron. W miseczce rozbijam jajka, dodaję wegetę i łyżkę wody gazowanej. Rozgrzewam na patelni margarynę i smażę cebulkę do momentu, aż się zeszkli. Potem dodaje wędlinę i gdy ona się podsmaży na złocisty kolor dodaję pomidory i wrzucam ugotowny wcześniej makaron. To smaże kilka minut a na końcu dodaję jajka, starty ser żółty i doprawiam przyprawami. Smażę potem normalnie jak jajeczniće. Polecam, jest przepyszna