Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7906
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1431
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1261
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7906
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1431
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1261
Składniki
Z bułek odcinamy górę, ale nie przecinamy ich w połowie, tylko nieco powyżej. Z dolnej części wydrążamy środek, wykładamy go plastrami bekonu a następnie wbijamy jajka. ( Jajka po umycie dobrze jest wbić do filiżanki i dopiero potem ostrożnie przelać do bułki, pozwoli nam to na wyeliminowanie ewentualnych nieświeżych jaj). Jajka solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza około 15 minut. Na ściętych wierzchach bułek układamy ser. Pod koniec pieczenia bułek wkładamy wierzchy bułek z serem i robimy z nich bardzo smaczne grzanki.
SMACZNEGO !!!