Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajko zapiekane w bułce z bekonem

Jajko zapiekane w bułce z bekonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 144

Dodano:

Odsłon: 936

Świetne na śniadanie

Składniki

  • 4 duże bułki
  • 4-8 plastrów bekonu
  • 4 jajka
  • 4 plastry żółtego sera (może być Gouda)
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z bułek odcinamy górę, ale nie przecinamy ich w połowie, tylko nieco powyżej. Z dolnej części wydrążamy środek, wykładamy go plastrami bekonu a następnie wbijamy jajka. ( Jajka po umycie dobrze jest wbić do filiżanki i dopiero potem ostrożnie przelać do bułki, pozwoli nam to na wyeliminowanie ewentualnych nieświeżych jaj). Jajka solimy i pieprzymy do smaku.

  2. Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni Celsjusza około 15 minut. Na ściętych wierzchach bułek układamy ser. Pod koniec pieczenia bułek wkładamy wierzchy bułek z serem i robimy z nich bardzo smaczne grzanki.

  3. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń