Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza gryczana na mleku

Kasza gryczana na mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 999

Dodano:

Odsłon: 171

Kasza gryczana na mleku to propozycja na smakowity początek dnia. Jest to rodzaj pewnej zupy mlecznej. A tak naprawdę jej odpowiednik z lat 20.Ta zupka mleczna jaką nie wątpliwie jest kasza gryczana na mleku to taki ukłon w stronę naszych babć. Przecież one przygotowywały pyszne i sycące dania właśnie z tego co miały pod ręką. Kasza gryczana spokojnie może stanowić zamiennik klasycznych płatków owsianych.

Składniki

  • woda 500 ml
  • mleko 3,2% 250 ml
  • kasza gryczana 200 g
  • miód 100 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotowujemy z miodem. Wodę zagotowujemy. Do gotującej się wody dodajemy woreczki z kaszą gryczaną. Ponownie zagotowujemy. Gotujemy 15 minut. Studzimy. Kaszę umieszczamy w miseczce. Zalewamy ciepłym mlekiem. Podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń