Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet owsiany na słodko. Szybkie, proste i pożywne danie dla każdego .
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 16
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3300
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1307
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1861
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 16
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3300
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1307
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1861
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Składniki
Jajka wbijamy do garnuszka, dodajemy płatki owsiane, wiórka kokosowe oraz miód . Wszystko razem miksujemy (albo za pomocą miksera albo blendera).
Olej kokosowy roztopić na niewielkiej patelni, nie rozgrzewać zbyt mocno.
Wylać zawartość miski ze składnikami na patelnię i smażyć na małym ogniu dużego palnika przez około 7 minut nie ruszając omleta.
Bardzo ostrożnie odwrócić omlet na drugą stronę. Smażyć jeszcze około 3 minut.
Gotowy omlet przełożyć na talerz, wyłożyć pokrojonego banana oraz posypać wiórka kokosowe.