Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 574
Dodano: 19.03.2009
Odsłon: 27800
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na rumiano na odrobinie oleju, następnie przekładamy do większego garnka, na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę na złoty kolor, następnie kroimy i podsmażamy pieczarki aż puszczą sok, cebulę i pieczarki przekładamy kolejno do tego samego garnka i jeszcze chwile dusimy.
Dodajemy kolejno przecier, śmietanę-bardzo ważna kolejność) i jeszcze chwilę podsmażamy, zalewamy wodą(ilość wody wedle uznania, zależy czy wolimy rzadsze czy gęściejsze!) przyprawiamy czosnkiem, majerankiem, pieprzem i solą do smaku i gotujemy jeszcze ok. 10 min. danie podajemy z pieczywem. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Bozena27 20 października 2009Zgłoś do usunięcia
Moja siostra to czesto robi i jest pyszne taka fajna mała przekąska4 Kto głosował? | Odpowiedz

Hurragan76 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
"shakira", nie ma się czym przejmować - na każdym forum jest mnóstwo podobnych... "najmądrzejszych" i daj spokój z odpowiadania takim egzemplarzom, bo dla nich to tylko większa satysfakcja.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Hurragan76 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
DARIOS121, zbych49 - telewizor, gazeta, ewentualnie internet i "Podaj piwo kobieto! Ma być zimne, otwarte i z centymetrową pianką!!!" - kucharze od siedmiu boleści... do roboty, a nie komentowania!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

schakira 31 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
DO WIADOMOŚCI !!!!! Jeśli komuś nie podoba się nazwa dania, albo przepis to proponuje po prostu go nie czytać i nie robić...!!!! bo ja nie komentuje kiedy ktoś gotuje cukinie z kiełbasą i nazywa to "bigosem" i nie jestem cofnięta w rozwoju żebym nie wiedziała jak się robi prawdziwe leczo, z czego się składa i skąd pochodzi...!!!!!!! POZDRAWIAM4 Kto głosował? | Odpowiedz

zbych49 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
leczo bez papryki to jak bigos bez kapusty ale można wymyślić inną nazwę, bo danie jest dobre, tyle że nie ma nic wspólnego z leczo( dla przypomnienia leczo jest daniem węgierskim opartym na papryce)2 Kto głosował? | Odpowiedz

schakira 28 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Człowieku-(do Dariosa121) albo ja jestem inna albo Ty nie umiesz czytać, przecież pisze wyraźnie że jest to "LECZO INACZEJ" i gdzie jest napisane że w każdym daniu musi być PAPRYKA' ..???? Co zaś się tyczy gotowania, to nie błyskasz aktywnością w tym kierunku...!!!!!!! POZDRAWIAM.4 Kto głosował? | Odpowiedz

nonka 27 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
jaka wątróbka?0 Kto głosował? | Odpowiedz

darios121 27 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
A gdzie najwazniejszy skladnik lecza -papryka?Mysle ze gotowanie powinnas zostawic innym.2 Kto głosował? | Odpowiedz

schakira 04 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jak dostałam ten przepis to nie sądziłam że coś takiego może być tak dobre w smaku, a teraz cała rodzinka chce żeby im gotować leczo, pozdrawiam.;)))5 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 04 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Szybkie,smaczne,praktyczne.4 Kto głosował? | Odpowiedz