Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezapomniany smak tak zwykłej a jednaj niezwykłej potrawy
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 328
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 328
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
na oleju smażymy pieczarki bez dupek:) , czyli bez ogonków i odstawiamy
do miseczki wbijamy jajeczka dodajemy 3 łyżki mleka ja wlewam na oko. na patelnie wrzucamy dosyć spory kawałeczek masła . czekamy aż patelnia rozgrzeje się tak ,że lekko będzie unosiła się para nad patelnią. rozbełtujemy jajka w miseczce . kiedy patelnia ma wysoką temperaturę wrzucamy odsączone z oleju pieczarki a następnie wlewamy jajecznice, przed wlaniem możemy jeszcze raz szybko rozbełtać jajka. smażymy dopóki lekko się nie zetnie. nie pozwalamy by bardzo się ścięła. kiedy już wszystko mamy na patelni zmniejszamy gaz i czekamy aż zacznie się ścinać. Ps. NIGDY DO SMAŻENIA JAJECZNICY NIE UŻYWAJMY OLEJU!!!