Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezapomniany smak tak zwykłej a jednaj niezwykłej potrawy
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
Składniki
na oleju smażymy pieczarki bez dupek:) , czyli bez ogonków i odstawiamy
do miseczki wbijamy jajeczka dodajemy 3 łyżki mleka ja wlewam na oko. na patelnie wrzucamy dosyć spory kawałeczek masła . czekamy aż patelnia rozgrzeje się tak ,że lekko będzie unosiła się para nad patelnią. rozbełtujemy jajka w miseczce . kiedy patelnia ma wysoką temperaturę wrzucamy odsączone z oleju pieczarki a następnie wlewamy jajecznice, przed wlaniem możemy jeszcze raz szybko rozbełtać jajka. smażymy dopóki lekko się nie zetnie. nie pozwalamy by bardzo się ścięła. kiedy już wszystko mamy na patelni zmniejszamy gaz i czekamy aż zacznie się ścinać. Ps. NIGDY DO SMAŻENIA JAJECZNICY NIE UŻYWAJMY OLEJU!!!