Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto- wspaniałe efekty, jak wyglądają tak smakują... SMACZNEGO
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Margarynę rozpuścić. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy wszystkie składniki łącznie z margaryną i zagniatamy ciasto, jeśli za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste-ciepłego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Wypełniamy foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w temp 180%-190%. Do środka można dać dżemik albo jak kto woli polać polewą i udekorować. W czasie gdy się pieką, ciasto trzeba odstawić w ciepłe miejsce.