Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto- wspaniałe efekty, jak wyglądają tak smakują... SMACZNEGO
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 253
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 253
Składniki
Margarynę rozpuścić. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy wszystkie składniki łącznie z margaryną i zagniatamy ciasto, jeśli za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste-ciepłego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Wypełniamy foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w temp 180%-190%. Do środka można dać dżemik albo jak kto woli polać polewą i udekorować. W czasie gdy się pieką, ciasto trzeba odstawić w ciepłe miejsce.