Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto- wspaniałe efekty, jak wyglądają tak smakują... SMACZNEGO
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 33
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 33
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Margarynę rozpuścić. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy wszystkie składniki łącznie z margaryną i zagniatamy ciasto, jeśli za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste-ciepłego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Wypełniamy foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w temp 180%-190%. Do środka można dać dżemik albo jak kto woli polać polewą i udekorować. W czasie gdy się pieką, ciasto trzeba odstawić w ciepłe miejsce.