Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że z płatkami owsianymi i otrębami nie za wiele miałam w życiu wspólnego. I pewnie gdyby nie paczka od marki Kupiec to nie sięgnęłabym po nie jakoś specjalnie, a wtedy nie wymyśliłabym tego smakowitego śniadania.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Składniki
Płatki miele w malakserze na mąkę. W rondelku podgrzewam mleko, rozpuszczam w nim drożdże i miód. Kiedy składniki się połączą dolewam do zmielonych płatków owsianych, solę i miksuje malakserem aż składniki się połączą. Taką masę przekładam do foremek ( wypełniam tylko połowę foremki bo ciasto wyrośnie) na muffiny, które wcześniej wysmarowałam oliwą z oliwek. Odstawiam na 25 minut aby wyrosły. Po tym czasie wkładam je do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i piekę przez około 20 minut. Podaję na śniadanie z szynką, pomidorem, serem, może być z powidłami jeżeli zdecydujecie się dodać do nich na etapie pieczenia rodzynki.
Płatki miele w malakserze na mąkę. W rondelku podgrzewam mleko, rozpuszczam w nim drożdże i miód. Kiedy składniki się połączą dolewam do zmielonych płatków owsianych, solę i miksuje malakserem aż składniki się połączą. Taką masę przekładam do foremek ( wypełniam tylko połowę foremki bo ciasto wyrośnie) na muffiny, które wcześniej wysmarowałam oliwą z oliwek. Odstawiam na 25 minut aby wyrosły. Po tym czasie wkładam je do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i piekę przez około 20 minut. Podaję na śniadanie z szynką, pomidorem, serem, może być z powidłami jeżeli zdecydujecie się dodać do nich na etapie pieczenia rodzynki.