Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe i sycące śniadanko dla zabieganych.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Zaczynam od przygotowania dwóch słoików. W jednym szykuję mieszankę owoców suszonych tj. żurawina, goja, pokrojone morele, ananas, śliwki to co lubicie. W drugim ziarna słonecznika, chia, siemię lniane, różne orzechy, kokos i co jeszcze lubicie. Dzięki temu moja owsianka jest błyskawiczną. Teraz do miseczki wsypuję płatki owsiane, łyżkę owoców i łyżkę ziaren. To wszystko zalewam wrzątkiem tak żeby wszystko przykrywała woda. Odstawiamy na 5 minut.
Teraz już tylko owoce sezonowe np. wiosną można utrzeć pół jabłka, dodać banana, kiwi, winogrona itp. I gotowe możemy smakować. Latem proponuję jeszcze dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego!