Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne i bardzo smaczne naleśniki z serem to wspaniała przekąska, która zaspokoi głód i doda energii.
Jajka dokładnie zmiksować z mlekiem, następnie dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i 3/4 szklanki wody. Miksować do czasu, aż ciasto będzie miało jednolitą niezbyt gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać pozostałą wodę. Ciasto odstawić na około 5 minut.
Naleśniki smażyć na średnio rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu. Aby naleśniki były jednakowej wielkości, porcje ciasta wylewać na patelnię za pomocą małej chochli.
Wiórki moczyć w mleku przez około 30 minut, następnie odsączyć z płynu i dodać do sera.
Wszystkie składniki farszu miksować do czasu, aż rozpuści się cukier. Ilość cukru dopasować do swoich upodobań.
Usmażone naleśniki smarować serem i zwijać w rulony, z wierzchu można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki na słodko z serem białym.
Odsłon: 23414
Pyszne naleśniki serowo-malinowe można podać na deser lub danie główne.
Odsłon: 2373
Przepis dnia
Jagody to skarbnica witamin oraz wartości odżywczych. Są zdrowe, ale także py...
Odsłon: 3057
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 55
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 3011
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 119
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3841
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 55
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 3011
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 119
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3841
Składniki
Jajka dokładnie zmiksować z mlekiem, następnie dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i 3/4 szklanki wody. Miksować do czasu, aż ciasto będzie miało jednolitą niezbyt gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać pozostałą wodę. Ciasto odstawić na około 5 minut. Naleśniki smażyć na średnio rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu. Aby naleśniki były jednakowej wielkości, porcje ciasta wylewać na patelnię za pomocą małej chochli.
Wiórki moczyć w mleku przez około 30 minut, następnie odsączyć z płynu i dodać do sera. Wszystkie składniki farszu miksować do czasu, aż rozpuści się cukier. Ilość cukru dopasować do swoich upodobań.
Usmażone naleśniki smarować serem i zwijać w rulony, z wierzchu można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 1804
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 10846