Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu jacyś naleśnikożercy? Ten przepis Wam przypadnie do gustu!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8540
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Mleko, mąkę, wodę, cukier, jajko i szczyptę soli łączymy i dążymy do uzyskania gładkiej masy. Jesli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać mleka/wody. Jeśli zbyt rzadkie - mąki. Do ciasta możemy dodać 3 łyżki oleju. Naleśnik podsmażamy z obudwu stron na rozgrzanej patelni. Twarożek łączymy z cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy masą z twarożku. Dodajemy jeszcze cynamonu. Zawijamy. Tniemy na równe kawałki (jak na zdjęciu) uzyskując sushi :) Krówki toffi rozpuszczamy. Tak przygotowanym sosem toffi polewamy danie.