Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaminy zawarte w warzywach i jajach.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 768
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12594
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 768
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12594
Składniki
Na dwóch patelniach(jest to zbyt duża porcja na jeden omlet)rozgrzać po łyżce masła.
Jajka dokładnie ubić z 8 łyżkami wody,solą i pieprzem. Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć,następnie cieniutkie plasterki papryki,pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych w plasterki oliwek.
Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu,podważając brzegi,aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty,przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć.
podawać gorący,z odsmażonymi ziemniakami.