Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaminy zawarte w warzywach i jajach.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336577
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3365
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422438
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336577
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3365
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422438
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2369
Składniki
Na dwóch patelniach(jest to zbyt duża porcja na jeden omlet)rozgrzać po łyżce masła.
Jajka dokładnie ubić z 8 łyżkami wody,solą i pieprzem. Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć,następnie cieniutkie plasterki papryki,pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych w plasterki oliwek.
Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu,podważając brzegi,aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty,przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć.
podawać gorący,z odsmażonymi ziemniakami.