Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaminy zawarte w warzywach i jajach.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Składniki
Na dwóch patelniach(jest to zbyt duża porcja na jeden omlet)rozgrzać po łyżce masła.
Jajka dokładnie ubić z 8 łyżkami wody,solą i pieprzem. Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć,następnie cieniutkie plasterki papryki,pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych w plasterki oliwek.
Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu,podważając brzegi,aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty,przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć.
podawać gorący,z odsmażonymi ziemniakami.