Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbując kiedyś u kogoś omlet z mąki, który był przepyszny, poszłam o krok dalej i spróbowałam zrobić go właśnie z kaszy manny. Wychodzi super. Można zrobić go na różne sposoby - biszkoptowy ( ubijając pianę z białek - zaznaczę, że jak dla mnie najlepszy) bez jabłka, z jabłkiem - z kolei najbardziej ulubiony przez mojego męża. Bardzo polecam, bo jest bardzo smaczny a za razm można się nim najeść.
Do miski wbić jajka (jeśli chcemy zrobić omlet biszkoptowy oddzielamy żółtka od białek - wbijamy żółtka, białka ubijamy i dodajemy na sam koniec) dodajemy niezbyt dużo mleka, następnie rozkłócamy ze sobą składniki.
Dodajemy kaszę manną, uzupełniamy w razie czego mleka. Odstawiamy na parę minut aby kasza manna nabrała objętości. W tym czasie myjemy jabłko, obieramy lub nie ze skórki, kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy mleko.
Ciasto na omlet powinno mieć konsystencję gęstego jogurtu.
Ciasto wylewamy na naoliwioną patelnię, smażymy z każdej strony po parę minut. Gotowy po paru minutach omlet smarujemy dżemem. Podajemy ciepły.
Smacznego!
Przepis dnia
Łatwe, sycące, niskokaloryczne, a przede wszystkim - przepyszne! Jestem pewna...
Odsłon: 12408
Szybkie i zdrowe śniadanie w kilka minut? Tak to jest możliwe! Pyszna owocowa...
Odsłon: 391
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 10276
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 10276
Składniki
Do miski wbić jajka (jeśli chcemy zrobić omlet biszkoptowy oddzielamy żółtka od białek - wbijamy żółtka, białka ubijamy i dodajemy na sam koniec) dodajemy niezbyt dużo mleka, następnie rozkłócamy ze sobą składniki. Dodajemy kaszę manną, uzupełniamy w razie czego mleka. Odstawiamy na parę minut aby kasza manna nabrała objętości. W tym czasie myjemy jabłko, obieramy lub nie ze skórki, kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy mleko. Ciasto na omlet powinno mieć konsystencję gęstego jogurtu.
Ciasto wylewamy na naoliwioną patelnię, smażymy z każdej strony po parę minut. Gotowy po paru minutach omlet smarujemy dżemem. Podajemy ciepły. Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z jeżynami
Śniadania
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Omlet z jeżynami
Słodkie śniadanie... 2 latek uwielbia =)
Odsłon: 3
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 78