Śniadania Przepis na:
Omlet z kaszy manny

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 39
Dodano: 10.07.2016
Odsłon: 2557
Składniki
- 9 łyżek kaszy manny
- 2 jajka
- mleko
- 1 duże jabłko
- ulubiony dżem, konfitura, krem czekoladowy itp
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Do miski wbić jajka (jeśli chcemy zrobić omlet biszkoptowy oddzielamy żółtka od białek - wbijamy żółtka, białka ubijamy i dodajemy na sam koniec) dodajemy niezbyt dużo mleka, następnie rozkłócamy ze sobą składniki.
Dodajemy kaszę manną, uzupełniamy w razie czego mleka. Odstawiamy na parę minut aby kasza manna nabrała objętości. W tym czasie myjemy jabłko, obieramy lub nie ze skórki, kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy mleko.
Ciasto na omlet powinno mieć konsystencję gęstego jogurtu. -
Ciasto wylewamy na naoliwioną patelnię, smażymy z każdej strony po parę minut. Gotowy po paru minutach omlet smarujemy dżemem. Podajemy ciepły.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (1)

Anna000 22 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Omlet wyszedł pyszny :-) nawet nie wiedziałam ze taki mozna zrobić. :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz