Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne, śniadaniowe babeczki.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7024
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6081
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1777
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7024
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6081
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1777
Składniki
Jajka wbijamy do miski i rozkłócamy. Dodajemy do nich starty żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną drobno paprykę, pora i szczypiorek.
Następnie dodajemy szklankę płatków kukurydzianych i wszystko mieszamy razem. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy odrobiną masła i wlewamy do nich masę. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 12-15 minut. Smacznego!