Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być po japońsku i koniec, w efekcie wyszedł śniadaniowy omlet w smaku przypominający omlet tamago, który używany jest w sushi. Zgodnie z dalekowschodnią zasadą pokrojony przed podaniem na kawałki, żeby żadne ostre narzędzie nie znalazło się na stole. Zielona herbata, pałeczki i iście orientalne śniadanie gotowe.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9136
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8762
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9136
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8762
Składniki
W szklance wymieszać sos sojowy, mirin, ocet ryżowy, cukier. Cebulkę posiekać w paseczki. Jajka porządnie ubić z mlekiem i odrobiną soli (ale naprawdę odrobiną, bo sos sojowy jest wystarczająco słony), dodać składniki ze szklanki. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, zmniejszyć ogień, wylać omlet, ułożyć na nim płatki imbiru i posypać cebulka. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, aż się zetnie. Złożyć na pół, przełożyć na talerz i pokroić na małe kawałki. Gotowe:)