Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka w stylu lodów jagodowych w rożku....takie miałam skojarzenie jak spróbowałam jej po raz pierwszy :) Polecam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 854
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i wrzucamy ziarenka lub laskę wanilii - gotujemy. Kiedy mleko się zagotuje to wrzucamy płatki, gotujemy na małym gazie pod przykryciem - od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś 3-5 minutach wrzucamy borówki i dalej gotujemy. Czekamy aż owsianka uzyska pożądaną konsystencję. Przekładamy do miseczki, dekorujemy i zajadamy. Smacznego :)