Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka w stylu lodów jagodowych w rożku....takie miałam skojarzenie jak spróbowałam jej po raz pierwszy :) Polecam :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7668
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2830
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7668
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2830
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i wrzucamy ziarenka lub laskę wanilii - gotujemy. Kiedy mleko się zagotuje to wrzucamy płatki, gotujemy na małym gazie pod przykryciem - od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś 3-5 minutach wrzucamy borówki i dalej gotujemy. Czekamy aż owsianka uzyska pożądaną konsystencję. Przekładamy do miseczki, dekorujemy i zajadamy. Smacznego :)