Do góry

Śniadania Przepis na:

Owsianka na kefirze

Owsianka na kefirze

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 552

Dodano:

Odsłon: 9337

Pyszne, sycące śniadanie z królową śniadań

Składniki

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 200 ml kefiru
  • 1 jabłko
  • garść borówek
  • miód do posłodzenia
  • mieszanka ziaren: słonecznik, siemię lniane, sezam
  • cynamon
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Owsianka na kefirze

Przygotowanie

  1. Jabłko myjemy i trzemy na tarce na średnich oczkach, zasypujemy cynamonem. Dodajemy płatki i borówki. Zalewamy wszytko kefirem, mieszamy i chowamy do lodówki na noc. Rano podgrzewamy dodajemy miód i dekorujemy naszą owsiankę mieszanką ziaren. Zajadamy. Smakuś :)

    Jeśli owsiankę robicie od razu bez pozostawienia jej na noc w lodówce to polecam najpierw zalać płatki wrzątkiem (tak aby woda pokryła płatki) i odstawić na kilka minut do wchłonięcia wody. Potem dodać kefir i pogrzać wszystko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 listopada 2014 Pychota! Dla mnie niebiańskie połączenie - płatki owsiane + kefir - uwielbiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń