Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka - takie niby nic, a jednak! ;-)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 178
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2832
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 178
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2832
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać ziarenka z połówki laski wanilii, startą skórkę z cytryny i zagotować. Gdy owsianka zacznie się już gotować zmniejszyć ogień i trzymać na nim, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia - czyli około 5-7 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Figi opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na owsiance, następnie polać całość miodem. Podawać.