Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka - takie niby nic, a jednak! ;-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać ziarenka z połówki laski wanilii, startą skórkę z cytryny i zagotować. Gdy owsianka zacznie się już gotować zmniejszyć ogień i trzymać na nim, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia - czyli około 5-7 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Figi opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na owsiance, następnie polać całość miodem. Podawać.