Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka - takie niby nic, a jednak! ;-)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1151
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 405
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3319
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 855
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1151
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 405
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3319
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 855
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać ziarenka z połówki laski wanilii, startą skórkę z cytryny i zagotować. Gdy owsianka zacznie się już gotować zmniejszyć ogień i trzymać na nim, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia - czyli około 5-7 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Figi opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na owsiance, następnie polać całość miodem. Podawać.