Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka - takie niby nic, a jednak! ;-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5417
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17659
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5417
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17659
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać ziarenka z połówki laski wanilii, startą skórkę z cytryny i zagotować. Gdy owsianka zacznie się już gotować zmniejszyć ogień i trzymać na nim, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia - czyli około 5-7 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Figi opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na owsiance, następnie polać całość miodem. Podawać.