Do góry

Śniadania Przepis na:

Pancakes

Pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 294

Dodano:

Odsłon: 46131

Jedzone z syropem klonowym lub maselkiem to jedno z najpopularniejszych sniadan w USA.Podane z bita smietana i owocami to wspanialy deser:)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pancakes

Przygotowanie

  1. Margaryne rozpuscic w garnku lub mikrofalowce. W duzej misce polaczyc wszystkie skladniki i dokladnie wymieszac alby nie bylo grudek.

  2. Smazyc na srednim ogniu na suchej,teflonowej patelnii.Nakladac troszke wiecej niz lyzke ciasta.Gdy zobaczymy ze na powierzchni pancake pojawiaja sie babelki,wtedy przewracamy na druga strone i czekamy az sie zarumieni.

  3. Podawac z syropem klonowym lub innym ulubionym sosem do deserow.Pancakes swietnie smakuja z bita smietana i owocami lub dzemem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nika195 05 lutego 2010 Ja dodałam masełko i cukier waniliowy-PYCHOTA!!!! Super przepis :) Rodzinka zajadała się nimi baaaardzo!!! Dzieciaczki zjadły z dżemikiem i miodem, my z mężem z miodem (syrop klonowy smakiem przypomina miód, wiec zjedliśmy z miodkiem naszym polskim dla zdrowia) :D POLECAM PRZEPIS w 100000%
Dodałam do ulubionych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KasiaOlk 05 lutego 2010 SĄ REWELACYJNE!! My zjadamy je z syropem klonowym, dżemem, nutellą lub powidłami śliwkowymi ( moja ulubiona wersja). Proszku do pieczenia daję łyżeczkę płaską bo wg mnie za bardzo "pali" w język po upieczeniu. Ja zamieniłam zwykły cukier na waniliowy :) Z margaryną nie wyszły mi :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mniamu 03 lutego 2010 ...mmm, zrobię napewno..może dzisiaj na kolację...ale poleję własnej roboty sokiem z wiśniami i na to bita smietana...mniamu :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Atin 02 lutego 2010 Margaryne owszem mozna zamienic na maslo,ale co do zamiany mleka na maslanke nie jestem pewna.Nigdy nie probowalam ale napewno zmieni to smak i konsystencje ciasta,wiec pewnie trzeba by bylo dodac mniej maki.Ja lubie pancakes wedlug tradycyjnego przepisu,ale jesli ktos lubi eksperymenty, to czemu nie sprobowac:) Szynszylko jesli nie lubisz smaku proszku do pieczenia,mozesz uzyc sody.Ja uzywalam baking soda nie raz i pancakes byly rownie pyszne. Pozdrawiam Smakerowiczow:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 02 lutego 2010 Margarynę radzę zamienić na masełko, a mleko na maślankę!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agniesia76 01 lutego 2010 bardzo lubię!!! te placuszkii!!! z sosem klonowym i śmietaną pycha!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 01 lutego 2010 nie lubię proszku do pieczenia - a jak dodać drożdży to prawie racuchy wychodzą :) to jest chyba narodowe danie amerykanów :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 01 lutego 2010 napewno wypróbuje moje dzieci uwielbiają takie smakołyki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń