Do góry

Śniadania Przepis na:

Parówki zapiekane z nadzieniem

Parówki zapiekane z nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1925

smaczne amerykańskie danie z parówki.

Składniki

  • parówki, 10
  • świeże pieczywo pokruszone, 2 szklanki
  • sól, 1/4 łyżeczki
  • pieprz, szczypta
  • szałwia suszona, 2 łyżeczki
  • cebula mała posiekana, 1
  • masło stopione, 1/4 kostki
  • bekon, 5 plasterków
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Parówki zapiekane z nadzieniem

Przygotowanie

  1. Pokruszony chleb przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy, cebulę i stopione masło. Bardzo dobrze wymieszać. Parówki głęboko naciąć wzdłuż i wypełnić nadzieniem. Każdą parówkę obwinąć połową plasterka bekonu i spiąć wykałaczką. My każdy plasterek boczku dzieliliśmy na pół i owijaliśmy parówkę każdą parówkę w dwóch miejscach. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń