Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z marchewki

Pasta kanapkowa z marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 13770

Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta kanapkowa z marchewki

Przygotowanie

  1. Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.

  2. Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.

  3. Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę.
    smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń