Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Składniki
Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.
Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.
Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę. smacznego!