Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10794
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10794
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Składniki
Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.
Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.
Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę. smacznego!