Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25708
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 93
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25708
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 93
Składniki
Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.
Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.
Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę. smacznego!