Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14724
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1396
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14724
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1396
Składniki
Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.
Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.
Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę. smacznego!